Hennike Hammars godistårta

Härlig tårta med cholad och mandel! Den tar lite tid att få klar, men den är värd att vänta på. Och den är glutenfri!

Ingredienser

  • 200 g mandel
  • 5 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • Instruktioner

    Skålla och mal mandeln. Dela 4 av äggen i vitor och gulor. Vispa socker och 4 äggulor med ett helt ägg, vitt och pösigt. Smält smör och choklad. Blanda mandel, smör och choklad i äggsmeten. Vispa vitorna hårt och vänd ner i ägg och mandelsmeten. Häll i bröad och smord form och grädda i 150 gr i 50 min i nedre delen av ugnen. Låt stå kallt över natten.

    Liknande recept

    15 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben