Herdens kålpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Fettsnålt, Billigt, Lättlagat

Ingredienser

  • 0,5 vitkålshuvud
  • 0,5 kg köttfärs
  • 0,8 kg potatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk sirap
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 dl lättmjölk
  • Instruktioner

    1. 1. Koka potatisen. 2. Strimla vitkålen fint och fräs den i smöret tills den blivit mjuk och fått lite färg. 3. Ta ur kålen ur pannan och fräs köttfärsen, krydda med salt och peppar. 4. Blanda ihop kål och köttfärs, tillsätt vatten och smulad buljongtärning och låt puttra under lock i några minuter. 5. Mosa potatisen, blanda med ägg och mjölk och vispa till potatismos, helst med en elvisp. 6. Smörj en form och lägg i köttfärsen. Bred potatismoset ovanpå och gratinera i ca 200 grader tills potatismoset fått lite färg.
    2. Rätten går utmärkt att frysa och kostar ca 6,50 per portion.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben