Herdepaj

Serverar: 4 portioner

Kan förberedas

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 1 grön paprika
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk tomatpure
  • 3 dl stark köttbuljong
  • 1 msk worcestershiresås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 700 g potatis
  • 2 msk smör
  • 3 msk mjölk
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Blanda färsen med champinjonerna, hackad paprika och lök i en gryta tillsätt kryddor, buljong och pressad vitlök hetta upp röran och rör hela tiden låt sedan puttra med locket på glänt ca 30-40 min. Gör under tiden iordning potatisen som skalas och kokas mjuk i saltat vatten slå bort vattnet och arbeta potatisen till ett fluffigt mos med smör och mjölk. Bred ut köttfärsröran i en pajform bred moset ovanpå och strö över riven ost så här långt kan allt förberedas för att sedan i sista stund gratineras genomvarm i ca 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben