Vegetarisk herdepaj

Serverar: 4 portioner

460 kalorier per portion En läckert vegetarisk alternativ med lågkalori till den traditionella brittiska pajen.

Ingredienser

  • 12 potatisar
  • 4 tsk olja
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl röda linser
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 4 msk lättmjölk
  • 3 droppar tabasco
  • 50 g frysta ärter
  • 50 g riven hårdost 17 %
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten ca 10 minuter.
    2. Skala morötterna och tärna dem fint, skala och finhacka löken, pressa vitlöken.
    3. Fräs morötter, lök och vitlök i olja i en kastrull på svag värme i ca 5 minuter tills de mjuknar. Tillsätt linser och buljong. Låt koka upp och sjuda under lock i 10 minuter.
    4. Blanda ned tomater och tabasco och sjud i ytterligare 5 minuter utan lock tills röran är tjock och linserna mjuka.
    5. Värm ugnen till 225 grader.
    6. Häll av kokvattnet från potatisen och mosa den tillsammans med mjölken, salta och peppra.
    7. Blanda ärterna med linsröran, salta och peppra. Lägg över den i en ugnsform och bred ut potatismoset ovanpå.
    8. Strö över riven ost och gratinera 8-10 minuter, tills ytan bubblar och har fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    toulasim 21 maj 2010

    Provade detta idag. Det blev superbra. T.o.m barnen at som i vanligt fall ar svara. Jag hade vita bonor isallet for linser.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben