Herrgårdsrutor

Serverar: 70 portioner

Tid: 30 minuter

Blev favorit på farmors kafferep

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 250 gram florsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 200 gram smält smör
  • 225 gram vetemjöl
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • 6 msk russin
  • 75 gram skållad hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
    2. Vispa äggvitorna riktigt hårt.
    3. Rör ihop äggulorna med florsocker och finrivet citronskal i en bunke.
    4. Tillsätt det avsvalnade smöret tillsammans med mjölet i bunken, blanda till sist i de hårtvispade äggvitorna. Rör ytterst försiktigt.
    5. Smöra en långpanna och häll i degen.
    6. Strö över pärlsocker, russin och mandelhacket.
    7. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader 8-10 minuter eller tills kakan fått fin färg.
    8. Låt kakan svalna något innan den skärs i små rutor.
    9. Lägg i en burk med smörpapper mellan lagren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben