Fick smaka denna kaka hos min syster för många år sedan och tycker den är super.
Ingredienser
2 Ägg
3 dl socker
1 ½ dl vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr
100 g margarin / smör
1 ½ dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
Kokosflingor
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i resten av ingredienserna och rör om.
Häll smeten i smord form ca 20X20cm
Grädda i ca 10 min i 200º mitten av ugnen
- Glasyren:
Dela äggulan från vitan. Sjud margarin, socker och vaniljsocker och äggvitan i en tjockbottnad gryta
och låt svalna.
- Tillsätt sedan äggulan och rör om (när kakan har svalnat något). Bred sedan över glasyren på kakan strö över kokos i den mängd man själv vill ha.
Skäres i rutor när kakan har svalnat helt.
Liknande recept
Kommentarer (12)
Låter både gott o enkla att göra!
Det vore väldigt bra att få veta ugnstemperaturen också, annars lär det bli svårt att behöva lista ut det själv. För övrigt ser kakorna goda ut!
Hej! Dessa rutor ser väldigt goda ut men jag vill också veta vad ugnstemperaturen ska vara.
Rutorna ser helt underbart goda ut. Receptet är sparat. Ska pröva att göra dem på mjölkfritt margarin. //MammaLena
tempen står ju i receptet!!
Mycket god kaka, jag gjorde den på glutenfritt mjöl och minskade dessutom sockermängden i själva kakreceptet till 2 dl och det fungerade alldeles utmärkt. Alla i familjen mumsade och åt! Sparat för framtida behov!
Ang. Glasyren till herrgårdsrutor, äggulorna som skall tillsättas när "smeten har svalnat", det blir en rå gula man blanda i ljummen "smet", är det inte risk för en jäsning? Sådant brukar skall värmas till ca 80 grader. MVH Lasse
Jättegod som efterättstårta. Jag minskade på sockret - 2dl i smeten och 0,75 dl i glasyren. Jättegott ändå.
De var underbart goda, bland det godaste jag någonsin har ätit....... och dessutom lätta att göra.
Mumsiga, kommer att göras fler gånger.
Så enkla att göra, satte jordgubbsstössel på istället för cocos och det blev super =)
Jättegod!! Kladdig och god, verkligen farlig för figuren. Nästa gång skall jag göra den tunnare, använde form 20 x 30, men den blev ändå tjock, fick ha nästan 20 min i ugnen. Jättegott recept! Lena