Herrgårdsrutor

Serverar: 24 portioner

Fick smaka denna kaka hos min syster för många år sedan och tycker den är super.

Ingredienser

  • 2 Ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 100 g margarin / smör
  • 1 ½ dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i resten av ingredienserna och rör om. Häll smeten i smord form ca 20X20cm Grädda i ca 10 min i 200º mitten av ugnen
    2. Glasyren: Dela äggulan från vitan. Sjud margarin, socker och vaniljsocker och äggvitan i en tjockbottnad gryta och låt svalna.
    3. Tillsätt sedan äggulan och rör om (när kakan har svalnat något). Bred sedan över glasyren på kakan strö över kokos i den mängd man själv vill ha. Skäres i rutor när kakan har svalnat helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (12)

    memle 20 mars 2009

    Låter både gott o enkla att göra!

    sandikins 20 mars 2009

    Det vore väldigt bra att få veta ugnstemperaturen också, annars lär det bli svårt att behöva lista ut det själv. För övrigt ser kakorna goda ut!

    bysgun 20 mars 2009

    Hej! Dessa rutor ser väldigt goda ut men jag vill också veta vad ugnstemperaturen ska vara.

    MammaLena 20 mars 2009

    Rutorna ser helt underbart goda ut. Receptet är sparat. Ska pröva att göra dem på mjölkfritt margarin. //MammaLena

    Minnis 21 mars 2009

    tempen står ju i receptet!!

    annan5 21 mars 2009

    Mycket god kaka, jag gjorde den på glutenfritt mjöl och minskade dessutom sockermängden i själva kakreceptet till 2 dl och det fungerade alldeles utmärkt. Alla i familjen mumsade och åt! Sparat för framtida behov!

    Fiskaren 21 mars 2009

    Ang. Glasyren till herrgårdsrutor, äggulorna som skall tillsättas när "smeten har svalnat", det blir en rå gula man blanda i ljummen "smet", är det inte risk för en jäsning? Sådant brukar skall värmas till ca 80 grader. MVH Lasse

    GUNILLAU 25 mars 2009

    Jättegod som efterättstårta. Jag minskade på sockret - 2dl i smeten och 0,75 dl i glasyren. Jättegott ändå.

    Kajo72 30 mars 2009

    De var underbart goda, bland det godaste jag någonsin har ätit....... och dessutom lätta att göra.

    EvaMS 19 augusti 2009

    Mumsiga, kommer att göras fler gånger.

    edelbro 6 november 2009

    Så enkla att göra, satte jordgubbsstössel på istället för cocos och det blev super =)

    sikaal 28 augusti 2010

    Jättegod!! Kladdig och god, verkligen farlig för figuren. Nästa gång skall jag göra den tunnare, använde form 20 x 30, men den blev ändå tjock, fick ha nästan 20 min i ugnen. Jättegott recept! Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben