Het fläskcurry

Serverar: 6-8 portioner

Man kan runda av smaken med lite matlagningsgrädde.

Ingredienser

  • 1½ kg fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 4 tomater
  • 1 tsk kumminfrön
  • Olja (till stekning)
  • 4 tsk curry
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/4 chilifrukt eller lite tabasco
  • 5 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • Salt
  • 2 msk vetemjöl (och lite vatten)
  • Ev färsk koriander (till garnering)
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i strimlor. Skala och finhacka löken. Klyfta tomaterna.
    2. Rosta kumminfröna någon minut i en torr panna. Tillsätt olja och fräs köttet tills det fått fin färg. Strö på curry och låt det fräsa med en stund. Tillsätt pressad vitlök, lök och tomater. Finhacka chilipepparn och tillsätt den. Häll i buljong och sjud grytan i 15 minuter. Smaka av med salt.
    3. Rör samman vetemjöl och vatten. Rör ner redningen. Sjud tills den tjocknar till en sås.
    4. Garnera gärna med färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lenkan 11 augusti 2008

    Tog bort kummin och tomaterna då jag inte är förtjust i det, men resultatet av resten var gudomligt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben