Man kan runda av smaken med lite matlagningsgrädde.
Ingredienser
1½ kg fläskfilé
2 gula lökar
4 tomater
1 tsk kumminfrön
Olja (till stekning)
4 tsk curry
4 vitlöksklyftor
1/4 chilifrukt eller lite tabasco
5 dl köttbuljong (tärning + vatten)
Salt
2 msk vetemjöl (och lite vatten)
Ev färsk koriander (till garnering)
Instruktioner
- Skär fläskfilén i strimlor.
Skala och finhacka löken.
Klyfta tomaterna.
- Rosta kumminfröna någon minut i en torr panna.
Tillsätt olja och fräs köttet tills det fått fin färg.
Strö på curry och låt det fräsa med en stund.
Tillsätt pressad vitlök, lök och tomater.
Finhacka chilipepparn och tillsätt den.
Häll i buljong och sjud grytan i 15 minuter.
Smaka av med salt.
- Rör samman vetemjöl och vatten.
Rör ner redningen.
Sjud tills den tjocknar till en sås.
- Garnera gärna med färsk koriander.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tog bort kummin och tomaterna då jag inte är förtjust i det, men resultatet av resten var gudomligt gott!