Het honungssill

Serverar: 10 portioner

Sött, syrligt och hett är en superkombination till den lite salta sillen.

Ingredienser

  • 2-3 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
  • 1 chilifrukt (t.ex. jalapeño)
  • 1 litet knippe färsk spenat (ca 50 g)
  • ½ msk strösocker
  • 1 lime (juice och skal)
  • ½ dl honung
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Grön tabasco
  • Instruktioner

    1. Skär sillen i bitar. Kärna ur och skär chilifrukten i mindre bitar. Mixa chili, spenat och socker i matberedare eller med mixerstav.
    2. Skölj limen, finriv skalet och pressa juicen. Blanda det med chilipasten. Rör ner honung, yoghurt, majonnäs och gräddfil.
    3. Skala och finhacka vitlöken. Rör ner den i såsen. Smaka av med salt, peppar och några stänk tabasco. Vänd i sillen och ställ kallt i minst 2 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 16 december 2008

    Den här sillen är kalas, går hem hos både gammal och ung. Den enda jag träffat som rynkar på näsan åt den är min egen mor.... Har stått på julbordet två jular i rad. I år firar vi hemma hos mina föräldrar så då struntar jag i att göra sillen i år.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben