Sött, syrligt och hett är en superkombination till den lite salta sillen.
Ingredienser
2-3 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
1 chilifrukt (t.ex. jalapeño)
1 litet knippe färsk spenat (ca 50 g)
½ msk strösocker
1 lime (juice och skal)
½ dl honung
2 dl matyoghurt
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm peppar
Grön tabasco
Instruktioner
- Skär sillen i bitar. Kärna ur och skär chilifrukten i mindre bitar. Mixa chili, spenat och socker i matberedare eller med mixerstav.
- Skölj limen, finriv skalet och pressa juicen. Blanda det med chilipasten. Rör ner honung, yoghurt, majonnäs och gräddfil.
- Skala och finhacka vitlöken. Rör ner den i såsen. Smaka av med salt, peppar och några stänk tabasco. Vänd i sillen och ställ kallt i minst 2 dagar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Den här sillen är kalas, går hem hos både gammal och ung. Den enda jag träffat som rynkar på näsan åt den är min egen mor.... Har stått på julbordet två jular i rad. I år firar vi hemma hos mina föräldrar så då struntar jag i att göra sillen i år.