Dragon- och honungssill

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 6 st urvattnade saltsillfiléer
  • Lag
  • ½ dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 4 dragonstjälkar
  • 5 vitpepparkorn
  • Sås
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 äggula
  • 1 struken msk flytande honung
  • 1 msk stark svensk senap
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 grön chilipepparfrukt (urkärnad och finstrimlad)
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • ½-1 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Koka upp ingredienserna till lagen, låt koka tills sockret har smält. Drar av och låt kallna. Låt sillarn rinna av ordentligt, lägg ner den i en kruka eller djupt fat och slå den kalla lagen över. Ställ kallt ett dygn. Gör den slutliga såsen.
    2. Sås: Rör ihop ovanstående ingredienserna förutom oljan. Rör sedan ner oljan i en tunn stråle, vispa kraftigt så oljan blandar sig ordentligt och det blir en len sås. Tag upp sillen ur lagen, låt den rinna av ordentligt och skär upp den i sneda bitar. Blanda bitarna med såsen och ställ svalt några timmar. Dekorera gärna med strimlad sommarlök och några kvistar färsk dragon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben