Gratinerad gösfilé

Serverar: 4 portioner

Gösen har ett fast kött och är mycket välsmakande. Dessutom innehåller den lite fett och är kalorisnål.

Ingredienser

  • 9 kvistar dragon
  • 80 g mjukt margarin
  • Margarin till formen
  • 2½ msk grovkornig senap
  • 2 msk ströbröd
  • 4 tsk färskpressad citronsaft
  • Svartpeppar
  • 1 nypa rivet citronskal
  • 4 gösfiléer med skinn à ca 175 g
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skölj dragonkvistarna väl. Ta av bladen från åtta av kvistarna och hacka bladen fint. Lägg en kvist åt sidan till garnering.
    2. Rör det mjuka margarinet krämigt med en gaffel. Blanda ner senap, ströbröd, hackad dragon och 1 tsk citronsaft. Krydda med svartpeppar och rivet citronskal.
    3. Smörj en grund ugnsfast form med margarin. Sätt ugnens grill på 250 grader.
    4. Krydda gösfiléerna med salt och peppar och droppa över resten av citronsaften. Lägg filéerna med skinnsidan neråt i formen. Bred dragon- och senapskräm på varje filé.
    5. Sätt in formen mitt i ugnen och gratinera ca 8 minuter. Lägg upp på tallrikar och garnera med den sparade dragonkvisten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben