Dragon- och salviakyckling

Serverar: 4 portioner

En verklig festrätt, ett paradnummer som kan förberedas.

Ingredienser

  • 8 färska eller frysta kycklinglår, ca 1,2 kg
  • 1 citron
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad salvia eller ½ msk färsk
  • 1 tsk torkad dragon eller ½ msk färsk
  • Dragonsås/gratinering
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk torkad dragon eller 1 msk färsk
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 4 msk nyriven parmesan, lagrad grevé eller emmentaler
  • Instruktioner

    1. Tina kycklinglåren om de är frysta. Gnid in dem med citron, lägg i en ugnssäker form och pressa citronsaften över.
    2. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt olja, salt, svartpeppar, salvia och dragon. Färska kryddörter finhackas först. Pensla kycklinglåren med kryddblandningen och stek dem ca 35 minuter i 225 grader. Vänd bitarna efter halva tiden. Hit kan man förbereda.
    3. Vispa grädden halvhård. Rör ner dragon, senap och salt. Skeda blandningen över kycklinglåren i formen. Strö över den rivna osten och gratinera ca 10 minuter i samma ugnsvärme. Osten ska börja bubbla och få vacker färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingemar75 6 juli 2011

    Tack för detta recept, lagade det i dag och resultatet blev toppen. Kanske jag ska vara lite försiktig med citronen. Tog en hel, men det var nog lite för mycket saft i den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben