Italiensk salviakyckling med pasta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Salvia och parmaskinka sätter härlig smak på kycklingfilén.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk torkad eller 1 msk färsk hackad salvia
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 1 msk smör
  • 4 färska salviablad till garnering
  • Pasta
  • 300 g tagliatelle
  • 300 g gula eller röda cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Krydda filéerna med salvia, salt och peppar. Linda en skinkskiva runt varje filé. Bryn dem i smöret i en stekpanna. Flytta över dem till en ugnsfast form och stek dem färdiga i 200° ca 20 min. Dekorera gärna med färska salviablad.
    2. Pasta: Koka pastan enl anvisn på förpackningen. Halvera cocktailtomaterna. Värm dem försiktigt i en kastrull med olivolja och balsamvinäger så att de blir lite ljumma. Blanda tomaterna med pastan eller servera dem vid sidan av till kycklingen och pastan.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-6
    2
    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben