Italiensk pasta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Denna pasta blev jag bjuden på när jag var i Amalfi hos mina goda vänner. Älskade den!

Ingredienser

  • 1-2 auberginer beroende på storlek
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • ca 1dl riven ost
  • olja för stekning
  • pasta penne
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tvätta auberginen o tärna den. Stek den i stekpannan tillsammans med olja samt vitlök som du pressar i, tills den fått färg o mjuknat. Salta o peppra Tillsätt krossade tomater o låt koka ihop.
    2. Koka 500gr pasta penne..
    3. Varva i en stor gryta. Ta pasta-gryta-rivenost-pasta- osv
    4. Låt stå på svag värme ca 30 min o gotta till sig.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (2)

    sune43 7 december 2009

    Underbar pastarätt. Krämig och mjuk utan grädde. Den här kommer jag att göra igen.

    Thenidiel 3 juli 2012

    Gör ofta detta hemma hos oss! Satsar 1 msk tomatpuré och ibland byter riven ost till keso mini. Mums mums!

    Relaterade Artiklar

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben