Salviakyckling med parmaskinka och vitlöksbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En doft- och smakupplevelse med inspiration från Italien. Kycklinglårfiléer får puttra i vin med syrliga tomater och salvia, en ljuvlig sky att doppa rostat vitlöksbröd i. Vill du ha rätten matigare kan du servera pasta till.

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 skivor lufttorkad skinka, gärna Parmaskinka (ca 60 g)
  • 1 msk olja
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 10 späda blad färsk salvia
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 påse babyspenat (80 g)
  • Vitlöksbröd
  • 8 tunna skivor rustik baguette eller ciabatta
  • 1 msk god olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Tillbehör
  • 150 g stora gröna oliver
  • Ev. pasta
  • Instruktioner

    1. Vik upp kycklinglårfiléerna, salta och peppra på insidan. Dela skinkskivorna på längden, lägg varje kycklingfilé i ena änden av en skinkskiva och rulla ihop. Fäst ev. med tandpetare.
    2. Bryn filéerna runt om i olja i en stor panna (gärna med hög kant) ca 4 minuter. Tillsätt vin, smulad buljongtärning, salviablad och tomater. Låt puttra under lock på svag värme ca 12 minuter.
    3. Vitlöksbröd: Rosta brödskivorna, pensla på olivolja och gnid dem med en skalad vitlöksklyfta.
    4. Vänd försiktigt ner spenaten i skyn strax före servering. Servera med rostat vitlöksbröd, oliver och eventuellt pasta..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben