Fläskfilé med Dragon- och Sherrysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

MYCKET lättlagad festmat! En fd kock, numera spritförsäljare i Helsingör tipsade mig om att använda söt Sherry - gifte sig bättre med dragonen, och han hade rätt, men man tager vad man haver, det blir gott med torr sherry oxå.

Ingredienser

  • 500 - 600 gr fläskfilé (funkar med kycklingfilé också)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk dragon
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 dl sherry (det står faktiskt torr i receptet)
  • 1 dl vatten
  • svartpeppar
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 msk vetemjöl
  • salt
  • Instruktioner

    1. - Skär fläskfilén i 3 cm tjocka bitar. - Hetta upp smöret i en traktörgryta och bryn filébitarna på båda sidor på hög värme. - Smula över dragon och buljongtärning - Späd med Sherry och vatten. - Mal över svartpeppar. - Sjud filén under lock några minuter
    2. - Blanda grädde och mjöl. Tag upp fläsfilén och håll den varm. - Red såsen med gräddblandningen under vispning. Smaka av med salt och peppar (lite soya för en trevligare färg). - Lägg tillbaka fläskfilén. - Servera med ris eller potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben