Fläskfilé med Dragon- och Sherrysås
MYCKET lättlagad festmat! En fd kock, numera spritförsäljare i Helsingör tipsade mig om att använda söt Sherry - gifte sig bättre med dragonen, och han hade rätt, men man tager vad man haver, det blir gott med torr sherry oxå.
Ingredienser
500 - 600 gr fläskfilé (funkar med kycklingfilé också)
1 msk smör
1 tsk dragon
1/2 köttbuljongtärning
1 dl sherry (det står faktiskt torr i receptet)
1 dl vatten
svartpeppar
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk vetemjöl
salt
Instruktioner
- - Skär fläskfilén i 3 cm tjocka bitar.
- Hetta upp smöret i en traktörgryta och bryn filébitarna på båda sidor på hög värme.
- Smula över dragon och buljongtärning
- Späd med Sherry och vatten.
- Mal över svartpeppar.
- Sjud filén under lock några minuter
- - Blanda grädde och mjöl. Tag upp fläsfilén och håll den varm.
- Red såsen med gräddblandningen under vispning. Smaka av med salt och peppar (lite soya för en trevligare färg).
- Lägg tillbaka fläskfilén.
- Servera med ris eller potatis
Liknande recept
Kommentarer (0)