Het vegetarisk korvgryta

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 30 minuter

To hot for you? Jag trodde inte att den här maträtten skulle bli så het som den blev, men då jag älskar spicy mat så gjorde det inte något! Tack vare matklubben fick jag nys om den nya chorizokorven från hälsans kök. Det går naturligtvis att göra samma rätt med köttchorizo eller annan kryddstark korv!

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 1 soja chorizo
  • 500 g krossade tomater
  • 200 g svarta bönor
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 piri piri
  • 1 krm socker
  • Instruktioner

    Skär en halv gul lök grovt i skivor och stek i en gryta med en god olivolja. Tillsätt sedan soja chorizo eller annan kryddig korv som du har skivat. Stek den tillsammans med löken. Häll i de krossade tomaterna, kryddorna och de svarta bönorna som du noga sköljt om du köpt dom i konserv. Koka under lock på svag/medelvärme i ca 30 minuter. Servera med ris och en klick crème fraiche. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (3)

    Pattycake 16 februari 2011

    Förresten så tappade jag i vitpepparkaret i grytan... Fiskade upp det mesta... Tror 1 krm räcker gott & väl. Skulle ha haft i 1 tsk sambal oelek istället för piri piri. Testa det istället :D

    StudentEllen 23 februari 2012

    Jag gjorde den här idag, det blev riktigt gott. Det passade att äta mjukt bröd till och doppa det i tomatsåsen!

    StudentEllen 23 februari 2012

    Söt bild förresten med katten :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben