Heta skaldjur/vitlöksräkor

Serverar: 4 portioner

Ett recept jag fått av en kompis.

Ingredienser

  • 250 g skalade räkor,4 dl
  • 1 knippa persilja och vattenkrasse
  • 2-3 klyftor vitlök,hackade
  • 1 liten chilipeppar
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • Servering
  • bröd
  • Instruktioner

    Dela chilin på längden,kärna ur och finhacka den. Hetta upp oljor och salt till 170 grader,kolla med termometer eller en persiljekvist att värmen är rätt. Lägg i lök och chili. Lägg i räkorna och lyft upp efter 30 sekunder annars blir de sega. Hetta upp oljan igen,lägg i persilja och ev vattenkrasse. När oljan slutat fräsa slå den över räkorna. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben