Heta vitlöksräkor

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Som man får dem på t.ex. Teneriffa

Ingredienser

  • 30 stora räkor (ej scampi) 15 räkor per portion
  • 3 dl olja
  • 1 röd chili
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Skala räkorna Kärna ur chilin och finstrimla den (hacka) Skala vitlöksklyftorna och skiva dem fint Hetta upp olja till c:a 180 grader Lägg i vitlöken, chilin och rör om När vitlöken är nästan bränd så lägg i räkorna och låt dem bli varma. Under tiden bör man värma ett par eldfasta portionsformar i ugnen på c:a 150 grader. När räkorna är färdiga lägg över dem i formarna (VARMA) och sleva över oljan med chili och vitlök. Servera genast, de skall vara heta. En vitlöksbaguett till är inte så dumt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kikipaulsson 20 januari 2011

    mycket gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben