Hickory-Rapsgrisspjäll med tillbehör från den amerikanska södern

Serverar: 4 portioner

Den amerikanska södern bjuder på äkta soulfood. De här rökiga, sötklibbiga Rapsgrisrevbenspjällen är verkligen något extra. Komplettera med grillade majskolvar, bakpotatisskivor och rostade cocktailtomater så är du hemma!

Ingredienser

  • Ca 1 kg Rapsgrisrevbenspjäll med ben
  • 3 liter vatten
  • 2 msk salt
  • 1 dl hickory liquid
  • 2 dl bbq-sås
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk lakritspulver
  • 16 cocktailtomater på kvist
  • 1 msk rapsolja
  • Färska timjanskvistar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • Salt
  • Peppar
  • 2 majskolvar
  • 2 bakpotatisar
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg Scans rapsgris revbensspjäll i en kastrull, täck med kallt vatten och koka upp. Skumma av vattnet. Tillsätt salt och Hickory liquid, låt koka i ca 1,5 timme, gärna längre. 2. Värm ugnen till 120°C. Blanda bbqsås med riven ingefära och lakritspulver. 3. Lägg tomaterna på en ugnsfast form och ringla över 1 msk rapsolja, timjankvistar, krossad vitlök, socker, salt och peppar. Låt gå i ugn i ca 45 min. 4. Tänd grillen. Skiva bakpotatisen, pensla med rapsolja, salta, peppra och lägg på grillen. 5. Skiva majsen och pensla med rapsolja. Pensla revbensspjällen med lite av bbqsåsen, spar resten till servering. 6. Grilla revbensspjällen tillsammans med majsen. Servera med de rostade tomaterna och resten av bbqsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben