Hjärtbullar

Serverar: 20-25 portioner

En söt liten kanelbulle i form av ett hjärta - kan det bli bättre?

Ingredienser

  • 75 g smör, rumtempererat
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl vit baksirap eller strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • ½ paket (25 g) jäst för söta degar
  • 2 ½ dl fingervarm mjölk 37°
  • Fyllning
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 2 msk farinsocker eller strösocker
  • 1 msk kanel
  • ½ msk ströbröd
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlströssel eller pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°
    2. Skär smöret i skivor eller klicka det i köksmaskinens skål eller i en degbukne.
    3. Mät upp 7 dl av mjölet (spara ½ dl till utbakningen) och häll i bunken tillsammans med sirap, salt, kardemumma och smulad jäst. Häll på den ljumna mjölken.
    4. Arbeta kraftigt (5-10 minuter) till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla till en rektangel 25 x 50 cm.
    6. Rör samman smör, farin, kanel och ströbröd till fyllningen. Ströbrödet gör att fyllningen inte flyter ut. Bred den över degen.
    7. Vik den dubbel så rektangeln blir hälften så bred. Stansa ut hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått. Tryck till ordentligt.
    8. Lägg i pappersformar eller på bakplåtspappersklädd plåt.
    9. Av degen som blir över kan du rulla och forma runda bullar - lägg i form.
    10. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    11. Pensla bullarna försiktigt med ägg och strö över pärlor eller pärnsocker.
    12. Grädda i ugnen 5-7 minuter.
    13. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben