Hjärtbullar med vallmofrö

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Söta små bröd som passar fint både som mellanmål (dock enbart vete i brödet) eller till soppan.

Ingredienser

  • 25 g margarin
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Vallmofrön till garnering
  • Instruktioner

    Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt. Smula jästen och blanda med degspadet. Tillsätt salt, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig. Jäs 30 minuter. Kavla ut till 1,5 cm tjock platta. Ta ut hjärtan med en pepparkaksform. Lägg på bakpapper, jäs 25 minuter. Pensla med ägg och strö på vallmofrön. Grädda i 225 grader, ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben