Bagels

Serverar: 16 portioner

Gott bröd till olika fyllningar

Ingredienser

  • 5 dl 3% mjölk
  • 25 gram smält smör
  • 1 pkt jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap eller honung
  • 13-14 dl vetemjöl special
  • 1 ägg till pensling
  • Vallmofrön eller sesamfrön att strö på
  • 3 liter vatten att koka bagels i
  • 2 msk salt
  • Instruktioner

    1. Ljumma mjölken och smula ner jästen. Tillsätt smör, salt, sirap och mjöl. Arbeta ca 15 minuter i maskin till en smidig blank deg. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp 3 l vatten med saltet i en stor kastrull. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Rulla ut till ca 20 cm långa korvar och nyp ihop hårt till en ring.
    2. Koka några bagels åt gången i 2 minuter och ta upp med en slev, lägg på ett galler för att rinna av. (Bageln sväller upp rejält under kokningen).
    3. Koka åtta st i första omgången och lägg efter avrinning över på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i 200 grader i ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    LEDIVO 21 september 2008

    Ett riktigt bra recept. Tog lite tid, men det var det värt.

    Geronimo 18 oktober 2008

    Det står inget om hur länge man skall grädda bröden, redigera receptet! Kommentarer kommer när Jag provat!

    Pedagoghelen 3 februari 2010

    De här var riktigt smarriga! Tips: Jag gjorde som frallor först och sen gjorde jag hål i mitten, lite lättare än "korvarna" tror jag! Tack för detta recept!

    pleta 4 juni 2010

    Bra recept utan några negativa överraskningar. Resultatet blev jättebra även för mig, som nästan aldrig bakar! =)

    pleta 4 juni 2010

    Bra recept utan några negativa överraskningar. Resultatet blev jättebra även för mig, som nästan aldrig bakar! =)

    flingding 13 mars 2011

    Riktigt bra recept, har gjort det 3 gånger nu och varje gång har det gått finfint :) Jag tar dock socker i kokvattnet istället för salt. I alla andra bagelsrecept jag hittade när jag kollade omkring lite så stod det socker istället för salt, så jag kör på det :)

    Amika 24 mars 2012

    Åh, jag ÄLSKAR det här receptet! Jag hade det förut men tappade bort det och tack vare dig så har jag numera det igen!! :D :D :D TACK!! Jag har bakat på det här receptet i MÅNGA år och det blir alltid lika perfekt resultat! :) Men jag gör dock bullar som jag sedan trycker hål i, sticker in fingret och snurrar dem runt, runt på fingret, lite som en rockring. Då blir det ett lagom stort hål och inga skarvar som kan gå upp. :) Tack igen för receptet! Det är UNDERBART!! :D

    SLMT 17 juli 2012

    Absolut bästa receptet på Bagels! Jag har misslyckats med andra recept men detta blev EXCELLENT! 5 stjärnor!

    saxa 15 augusti 2012

    Mkt goda

    Relaterade Artiklar

    Bagels & Grissini
    Bagels har verkligen blivit en bestseller här i Sverige. Har du inte m...

    Mat i New York
    Amerikansk mat är väl inte direkt känd som den mest kulinariska upplev...

    Mat på SJ
    Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben