Hjärtekaka med passion

Serverar: 12 portioner

Valentinkaka täckt med hallonglasyr och fylld med krämig passionsfruktscurd. Den krämiga passionsfruktscurden passar också bra till varma scones.

Ingredienser

  • 75 g smör/margarin
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 3-4 passionsfrukter
  • 100 g smör/margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • Garnering
  • 25 g mörk choklad
  • 100 g hallon
  • 100 g naturell färskost
  • 2 msk florsocker
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 droppe röd hushållsfärg
  • 1 passionsfrukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulver, smör och mjölk. Häll smeten i en smord form, gärna hjärtformad 1½ liter.
    2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt den stå kvar i formen ca: 5 minuter innan den stjälps upp på galler. Låt kallna.
    3. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera dem genom en sil. Mät till ca: ½ dl saft. Blanda passionsfrukt, smör, socker och ägg i en kastrull. Sjud till en tjock kräm. Låt kallna.
    4. Klyv kakan och bred på passionskrämen. Lägg ihop kakan.
    5. Smält chokladen i en liten plastpåse i mikron. Klipp ett litet hål i påsen och spritsa ut chokladen till tunna pinnar på bakplåtspapper. Låt stelna.
    6. Passera 50 g av hallonen och blanda med färskost och florsocker. Bred glasyren på kakan.
    7. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca: 5 minuter. Koka upp vatten och socker. Ta upp och låt gelatinet smälta i lagen. Färga den svagt rosa. Låt kallna tills lagen blivit trögflytande.
    8. Halvera passionfrukten. Garnera kakan med passionsfrukt och de sparade hallonen. Ringla gelén över kakan. Låt stå kallt ca: 1 timme att stelna. Garnera med chokladpinnarna.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben