Moussetårta med fläder och passion

Droppa lite extra flädersaft i mousseblandningen och på tårtbotten efter tycke och smak

Ingredienser

  • 400 g riven mandelmassa
  • 4 ägg
  • 50 g mörk choklad, finhackad
  • 1 dl vetemjöl (3/4-1 dl)
  • 3 dl vispad grädde
  • 3 dl fläderblomsyoghurt
  • 6 gelatinblad
  • Outspädd flädersaft, några matskedar, efter smak
  • Instruktioner

    1. Botten: Blanda mandelmassa, ägg, choklad och mjöl med elvisp till en slät smet. Grädda i lätt smord springform med smörgåspapper i botten, 175º i ca 25 minuter. Låt kallna. Droppa lite flädersaft över botten.
    2. Mousse: Blötlägg och smält gelatinet. Blanda grädde och yoghurt. Tillsätt gärna lite extra flädersaft för en tydligare smak. Rör först ner 1 dl av grädde/yoghurtblandningen i gelatinet, det gör så det inte klumpar sig. Häll sedan gelatinblandningen tillbaka i bunken med resten av grädden och yoghurten, under ordentlig omrörning. Häll blandningen över tårtbotten.
    3. Låt stå i 5 timmar eller till dagen därpå i kylskåpet.
    4. Garnera med passionsfruktskärnor.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (1)

    PedersenFrankis 12 maj 2012

    Vad är fläderblomsyoghurt?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben