Hjärtkaka

Serverar: 10-15 portioner

En gullig och god kaka till alla hjärtans dag. Kakan bakas i långpanna och hjärtana tas ut med pepparkaksform när kakan är bakad och har svalnat något. Lite spill blir det, men det är gott det också!

Ingredienser

  • 100g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g hackad choklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret. Blanda övriga ingredienser för sig och rör sedan ihop allt. Lägg ett bakplåtspapper i en form på ca 25x30 cm. Häll på smeten. Grädda i 30 min i 150 grader.
    2. Låt kakan svalna något och ta sedan ut hjärtan med en pepparkaksform. Lägg hjärtana på en bricka och pudra florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben