Kanelfylld hjärtkaka

Doftar jul!

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 1 3/4 dl socker
  • 2 små ägg
  • 3 dl mjöl
  • 3/4 tsk vanillinsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 kryddmått salt
  • 2 dl gräddfil
  • Fyllning
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker krämigt. Rör i ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det omväxlande med gräddfilen i äggsmeten. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 liter. Häll i hälften av smeten, täck med blandningen av socker och kanel, täck med resten av smeten.
    2. Grädda i 175 grader i 35-40 minuter. Pröva med sticka.
    3. Sikta ev. över lite florsocker blandat med kanel före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben