Hjortmedaljonger

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 140 g Hjortytterfilé
  • Sås
  • 1/2 dl rött vin
  • 1 dl viltfond
  • 1 dl grädde
  • 1 msk krossade enbär
  • 1 msk hackad lök
  • salt
  • vitpeppar
  • svartvinbärsgelé
  • Rotfruktsbrunoise
  • 1 st Blå kongo
  • 1/2 morot
  • 1/4 rotselleri
  • salt
  • vitpeppar
  • Timjanpotatis
  • 1 bakpotatis
  • olja
  • timjan
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Tag en bakpotatis och dela den på mitten. Stryk sedan med olja, krydda med salt, timjan och peppar. Sätt sedan i ugn, 150 grader i ca 30 min.
    2. Till såsen fräses och de krossade enbären i smör i ca 1 min. Slå sedan på viltfond och rött vin. Låt sjuda i 5 minuter innan du slår på grädden. Red och smaka av med svartvinbärsgelé, salt och peppar.
    3. Tärna rotfrukterna i centimeterstora tärningar. Bryn dem i olja på svag värme tills de är mjuka. Krydda med slat och peppar.
    4. Stek hjortytterfilén ca 3-4 min. Salta och peppra.
    5. Garnera rätten med färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben