Som även serveras med hjortronsås och flarn.
Detta är en dessert som går utmärkt att förbereda. Sufflén tas direkt från frysen och in i ugnen. Glassen tinas ca 30 min i kylen.
Ingredienser
Sufflé
8 st cocotteformar
1 msk smör
1 msk strösocker
450 g hjortron
1 dl vispgrädde
1 msk maizena majsstärkelse
180 g äggvitor
2 tsk citronsaft, pressad
4 msk strösocker
Rosmaringlass
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl standardmjölk
40 g glykos
1/2 vaniljstång, delad
1 st rosmarinkvist, finhackad
5 st äggulor
75 g strösocker
Hjortronsås
200 g hjortron
30 g strösocker
Mandelflarn
50 g sötmandel
50 g smör
1/2 dl strösocker
50 g glykos
1 msk vetemjöl
Garnering
Florsocker