Päronterrine med rosmaringlass och kanelkaka

Serverar: 4 portioner

3 underbart goda överraskningar i 1 !

Ingredienser

  • 8 päron
  • 150 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanisar
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 5 gelatinblad
  • Rosmaringlass
  • 4 dl grädde
  • 3 rosmarinkvistar
  • 2 äggulor
  • 3 msk socker
  • Kanelkaka
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Skala päronen och dela dem i 6 klyftor, ta bort kärnhusen. Dela vaniljstången och slå alla ingredienser utom gelatinet i en kastrull, sjud försiktigt tills päronen är mjuka. Klä en terrinform med plastfolie. När päronen är färdiga tas dem ur vätskan och lägg päronen i terrinformen. Ta 6 dl av den varma vätskan och smält gelatinbladen i den. Slå lagen över päronen och sätt in i frys över natten.
    2. Rosmaringlass: Koka upp grädden med rosmarinen. Låt stå och dra 1-3 timmar så att smaken från rosmarinen kommer fram i grädden. Vispa äggula och socker luftigt och vitt. Ta rosmarinen ur grädden, koka upp den. Slå den varma grädden över de vispade äggulorna och vispa till en slät smet. Kör i glassmaskin.
    3. Kanelkaka: Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form lite större än 1 ½ liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kanel och bakpulver och vispa ihop. Tillsätt vetemjölet och kör med elvisp försiktigt. Smält smöret, häll i vattnet och låt koka upp, häll därefter i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn, häll den i formen och ställ direkt i ugnen. Baka i 35-45 minuter i mitten av ugnen.
    4. Skär päronterrinen i portionsbitar och servera rosmaringlassen på kanelkakan.

    Liknande recept

    3.8
    50 min
    10-12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben