Italienska Kanelkakor!

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Supersmarriga kakor som alla uppskattar!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 125 g smör/margarin
  • 1 ägg
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Arbeta ihop samtliga ingredienser till en degboll, för hand eller i matberedare. Lägg degen på mjölat bakbord oh dela den i 2 delar. Rulla ut varje del till en längd, ca 30 cm lång.
    3. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till med en gaffel längs hela längderna och grädda i ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg. Skär de ännu varma kakorna i sneda skivor, ca 2 cm breda. Låt sedan svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    robbz 28 april 2010

    Oookej... dom här ska vi baka nästa vecka!!! ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben