Italienska tomatbröd

Härliga till en soppa eller på buffén! Receptet ger tre baguetter.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vetekli
  • 12 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • 1½ dl strimlade soltorkade tomater
  • 1 dl hackade blandade örter, t ex persilja, basilika, timjan och oregano
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna till degen. Arbeta degen för hand i 10 min eller i maskin 7-10 min. Låt jäsa övertäckt i 2-3 timmar.
    2. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, ca 40x55 cm. Fördela osten, tomatstrimlorna och örterna över ytan.
    3. Dela degen i tre delar på längden. Rulla ihop från kortsidan och vrid sedanvarje baguette. Lägg över på bakpappersklädd plåt. Sätt ugnen på 250 grader. Låt brödet jäsa tills ugnen är varm.
    4. Pensla bröden med kallt vatten och baka dem mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben