Italienska Filone

Serverar: 2 portioner

Tid: 5 timmar 30 minuter

Gott bröd med fin skorpa

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 7 dl vatten rumstemp
  • 2 msk olivolja
  • ca 6 dl durumvetemjöl
  • ca 10 dl vetemjöl special (jag tog lite mindre)
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. smula jästen och lös den med vattnet. blanda i övriga inredienser utom saltet. arbeta först för hand med en stor slev tills den blir riktigt smidig och släppt degbunkens kanter. Låt degen vila i 30 min. 2.Arbeta sedan in saltet noga. ELLER kör i maskin på mycket låg växel i 2 min. 3. Sätt ugnen på högsta värme. Mjöla bakbordet med Durumvete, stjälp upp degen och dela den sedan till 2 limpor. 4. Lägg dem sedan på plåten. Låt vila tills ugnen är varm. 5. Skär en lång skåra längs efter brödet. 6. Spreja med vatten uppe och nere när du sätter in bröden. 7. Baka i 5 min. 8. Sänk värmen till 200 grader baka ytterligare i 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben