Italienska kycklingbullar

En annan sorts köttbullar fast med kyckling. Litet starkare än vanligt tack vare min favoritkrydda, vitlök.

Ingredienser

  • 2 skivor rökt sidfläsk
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk olivolja, att steka i
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 1 msk skorpmjöl
  • ½ dl färsk parmesanost, riven
  • 1 dl rucolasallad, finstrimlad
  • 1 msk kapris
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa salt, gärna gourmetsalt
  • Ca 1 dl olivolja att steka i
  • Instruktioner

    1. Skär sidfläsket i små bitar och stek dem lätt med vitlöken i olivolja. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och kör dem till en jämn smet i en matberedare.
    2. Blanda i de övriga ingredienserna. Låt stå och dra i ca 30 minuter, gärna under lock de sista 5 minuterna.
    3. Servera med tomatsalsa, som finns under mina recept.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben