Kanelkaka med chokladbitar

Serverar: 12 portioner

Lätt att göra och jättegod blir den!

Ingredienser

  • 150 g vetemjöl
  • 25 g majsmjöl
  • 125 g smör, skuret i tärningar
  • 50 g socker
  • 75 g mjölkchoklad, hackad i bitar
  • Garnering
  • Kanel
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader.
    2. Häll mjölet i en skål och finfördela smöret med fingrarna, eller kör mjöl och smör i en matberedare med kniv, så att det bildas en smulig massa. Rör i sockret och den hackade chokladen. Samla smuldegen med händerna till en liten degboll.
    3. Tryck ut degen i en 18 cm kvadratisk form (brownieform) och jämna till ytan med en gaffel. Rör ihop mald kanel och strösocker. Strö halva kanelblandningen över degen. Grädda kakan 20-25 min, eller tills ovansidan har fått en varm gyllenbrun färg.
    4. Ta ut kakan från ugnen och markera 12 rutor. Strö resten av kanelblandningen över den varma kakan. Låt kakan svalna i formen. Skär upp kakan efter markeringarna och lyft upp rutorna från formen. Rutorna håller sig färska i en lufttät burk upp till 5 dagar.
    5. Smakvariation: Tillsätt rivet skal av 1 citron i mjölet, och uteslut chokladen och kanelen. Följ för övrig grundreceptet som ovan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben