Knäckig kanelkaka med äpple

I Hemmets Veckotidning nr 37/10 hittade jag ett recept som såg så gott ut. En snabb och enkel kaka som är saftig och lite tung eftersom den inte innehåller bakpulver. Nu har jag test bakat den och den blev riktigt god.

Ingredienser

  • Smet
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 2 äpplen
  • 1½ msk strösocker
  • 1½ msk kokosflingor
  • 30 g kallt smör
  • Till formen
  • Smör
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smörj och ströa med kokos en pajform, ca 22 cm i diameter.
    2. Rör socker och ägg luftigt. Blanda mjöl och kanel. Vänd ner detta i äggsmeten och rör slätt. Häll smeten i formen.
    3. Klyfta och kärna ur äpplena. Fördela äpplena ovanpå smeten. Blanda socker och kokos och strö över äppelbitarna. Hyvla över smöret.
    4. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 20-25 minuter. Servera med ex vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annie_B 24 september 2010

    Jag testade att baka den här kakan igår, Den blev perfekt och jätte god ;) Tack för receptet :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben