Kommer från tidningen Året Runt någon gång på 80-talet. Jättegod, nästan som konfekt! Till kaffet med en klick lättvispad grädde kan de ersätta desserten.
Ingredienser
175 g margarin
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
1 dl hackade hasselnötter
1 1/2 dl vetemjöl
Garnering
100 g mörk blockchoklad
Instruktioner
- Smält margarin och blockchoklad tillsammans i en kastrull på svag värme. Rör ner ägg, strösocker, salt, hackade nötter och vetemjöl.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200º i 12-15 minuter.
- Hacka blockchokladen och strö över den varma kakan. Sätt in kakan några minuter igen så att chokladen smälter. Bred chokladen över kakan och "mönstra" eventuellt med en gaffel innan chokladen stelnat. Skär kakan i bitar när den kallnat.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Mmm Bakade denna kaka förra helgen,den blev riktigt god. Bytte ut blockchokladen som skulle vara i kakan till marabou mintchoklad. Funkade bra men nästa gång jag bakar den blir det 50 g av varje. Tack för receptet :)
Kanongod, som en kladdkaka fast i portionsbitar. Tänkte att jag skulle frysa in dem och då blir det ju perfekt att bjuda på när vänner kommer förbi på en fika.
Jättegod, fungerar bra utan nötter också om det finns allergiker.