Chokladbitar

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Goda munsbitar för chokladälskaren!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Rivet skal av en apelsin
  • Chokladkräm
  • 100 g Svenskt Smör
  • 2 dl Vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Till garnering
  • 1 dl strössel
  • Instruktioner

    1. Gör såhär! Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och apelsinskal. Rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i ugn, 225°, 10-15 minuter. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Lossa papperet från kakan och låt den svalna. Smält smöret till krämen. Tillsätt grädde, socker, mjöl och kakao. Koka krämen ca 5 minuter, tills den tjocknar, och bred den över kakan. Garnera kakan, skär den i bitar och servera med vispad grädde.
    2. Tips! En mindre form ger lite högre, men färre, kakor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladprovningar
    Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...

    Baka muffins- trendigt och enkelt
    Vi bakar inte längre sju sorters kakor och har kaffekalas. Istället...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben