Goda munsbitar för chokladälskaren!
Ingredienser
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Rivet skal av en apelsin
Chokladkräm
100 g Svenskt Smör
2 dl Vispgrädde
4 msk strösocker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao
Till garnering
1 dl strössel
Instruktioner
- Gör såhär!
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och apelsinskal. Rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i ugn, 225°, 10-15 minuter. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Lossa papperet från kakan och låt den svalna. Smält smöret till krämen. Tillsätt grädde, socker, mjöl och kakao. Koka krämen ca 5 minuter, tills den tjocknar, och bred den över kakan. Garnera kakan, skär den i bitar och servera med vispad grädde.
- Tips!
En mindre form ger lite högre, men färre, kakor.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Chokladprovningar
Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...
Baka muffins- trendigt och enkelt
Vi bakar inte längre sju sorters kakor och har kaffekalas. Istället...