Havrekakor med chokladbitar

Serverar: 20 portioner

Havre och choklad. MUMS!

Ingredienser

  • 115 g smör
  • 1 1/4 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 msk mjök
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk kakaopulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 175 g mörk blockchoklad, bruten i bitar
  • 175 g mjölkchoklad, bruten i bitar
  • Instruktioner

    1. Häll smör och socker i en skål och vispa blandningen lätt och luftig. Vispa i ägget och tillsätt därefter havregyn, mjölk och vaniljextrakt. Vispa tills smeten är väl blandad. Sikta mjöl, kakaopulver och bakpulver i kaksmeten och blanda. Rör ner chokladbitarna.
    2. Lägg ut matskedar av kaksmeten på 2 bakplåtskläddaplåtar och platta till smeten lite med en gaffel. Grädda i 180 grader i 15 minuter eller tills kakorna höjt sig lite och är fasta. Låt dem ligga och svalna på plåtarna i 2 minuter och lyft sedan över dem till ett galler för att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tina85 21 februari 2009

    Mums. Enkla och goda kakor.

    monica78 5 augusti 2009

    Supergoda!!!! Fast jag hade bara 175g ljus blockchoklad som jag grovhackade och hade i. Och så tog jag vanligt strösocker. Gick kanon ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben