Mjuksega honungskakor med rabarber och mandelspån

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 30 minuter

En busenkel mjukseg honungskaka med mandelspån och rabarber.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • 1½ dl flytande honung
  • 1 msk smält smör
  • 0.75 dl finhackat mandelspån eller sötmandel
  • 100 g finhackad rabarber
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt grädde, honung och smör. Blanda mandeln, med vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i äggvispet och rör om till en jämn smet, vänd ner rabarbern. Bred ut den i en långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Alternativt två stycken långpannor ca 12x35 cm.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen, 20-30 min tills den är gyllenbrun. Låt kakan svalna, sikta florsocker och skär upp den i bitar inför servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben