Kanelkaka med rivet citronskal
Serverar:
10-12 portioner
Tid:
50 minuter
Prisbelönt 1965.
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
Rivet citronskal efter smak
75 g smör
1 dl vatten
Garnering
20 sötmandlar
Instruktioner
Ugnstemp: 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 1½ liter. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, kanel och rivet citronskal. Koka upp matfett och vatten och häll det hett i smeten. Häll den i formen.
Skålla, skala och strimla mandeln. Strö över kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan gärna svalna några minuter i formen. Stjälp upp och vänd den genast.
Liknande recept
Britt-Maries kanelkaka
5
12
2
Italienska Kanelkakor!
4.3
30 min
25
1
Trattkantarellsoppa med riven parmesan
6
Gammeldags kanelkakor
4.5
70
5
Kanelkaka med chokladbitar
12
Lchf glass med riven choklad
4.5
4
22
Äppelpaj med rivna äpplen.
4
4
Äppelpaj med rivna äpplen
2
45 min
6-8
1
Muffins med adzuki bönor och rivna morötter.
45 min
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!