Kanelkaka med rivet citronskal

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 50 minuter

Prisbelönt 1965.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • Rivet citronskal efter smak
  • 75 g smör
  • 1 dl vatten
  • Garnering
  • 20 sötmandlar
  • Instruktioner

    1. Ugnstemp: 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 1½ liter. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, kanel och rivet citronskal. Koka upp matfett och vatten och häll det hett i smeten. Häll den i formen.
    3. Skålla, skala och strimla mandeln. Strö över kakan.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan gärna svalna några minuter i formen. Stjälp upp och vänd den genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben