Trattkantarellsoppa med riven parmesan

Serverar: 6 portioner

Passar som förrätt. Går bra med torkade trattkantareller i brist på färska.

Ingredienser

  • 1 1/2 l trattkantareller
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 1,2 l vatten
  • 1 1/2 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd flytande hönsbuljong
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1/2 dl torr eller halvtorr sherry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl grovt riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Fräs svamp och lök i smöret. Tillsätt vatten, hönsbuljong och grädde. Koka i 10 minuter. Kör soppan slät i mixer eller med en stavmixer. Smaksätt med sherry, salt och peppar.
    2. Koka upp och servera med riven parmesanost vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben