Äppelpaj med rivna äpplen

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Den här äppelpajen blir saftig med rivna äpplen ovanpå pajskalet. En god hemkokt vaniljsås till gör den extra festlig.

Ingredienser

  • Paj
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivna äpplen
  • Kanel
  • Instruktioner

    Blanda ihop ingredienserna till pajen, går snabbast och enklast i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Sätt rivna äpplen och kanel ovanpå och häll till sist över fyllningen. Grädda i 200 graders ugn i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulbe08 22 januari 2010

    Rätt enkel att göra, men jag måste ha gjort nåt galet för gästerna trodde att jag skulle bjuda på köttfärspaj till efterrätt....:-) Inget större fel på smaken, men jag ska nog inte göra den igen.

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben