Trattkantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

En smaktik soppa i höstmörkret. Bara att njuta! Ett gott bröd till känns inte heller fel.

Ingredienser

  • 1 l färska eller 1 dl torkade trattkantareller
  • 2 finhackade scharlottenlökar eller 1 liten gul finhackad lök
  • 3-4 msk smör
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 1,2 liter vatten
  • 2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche (ej lättversionen)
  • Knappt 1 msk tomatpuré
  • Lite salt
  • Svart-eller vitpeppar
  • Ca 1-2 msk madeira eller 1 msk citron
  • Finskuren gräslök
  • Instruktioner

    1. Ta undan några små hela svampar. Skär svampen i mindre bitar. Fräs svamp + den finhackade löken i smör ca 10 min. Dofta över vetemjölet o rör om.
    2. Häll på lite av vattnet, bara ett par dl och rör runt så att mjölet verkligen löser sig. Häll sedan på resten av vattnet. Smula ner buljongtärningarna. Koka soppan på svag värme i 20 minuter.
    3. Vispa ner crème fraiche och tomatpuré. Smaksätt med salt och peppar. Smaka av med madeira eller citron. Strö gärna över finskuren gräslök. Soppan går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben