Du kan själv göra svampmjöl av all torkad svamp i mixer eller mortel. Förvaras i glasburk och används som smakförstärkare i soppor, sås och andra rätter.
1. Förkoka trattkantarellerna i en gryta utan smör tills allt vatten avdunstat, salta lätt.
2. Ta bort 1/4 av svampen och ställ den åt sidan.
3. Tillsätt smör, hackad gul lök och låt svamp och lök steka en stund.
4. Pudra över svampmjölet och vetemjölet.
5. Fyll på med varm kycklingbuljong och koka under omrörning.
6. Låt sjuda i ca 5 minuter.
7. Kör soppan i mixer tillsammans med kapris, gorgonzola och crème fraiche.
8. Häll tillbaka soppan i grytan, koka upp och smaksätt med pressad citron, cayennepeppar, portvin och ev lite mer salt.
9. Strimla ruccolan, lägg ner den i soppan och låt den sjuda någon minut.
10. Fördela de sparade svamparna i varma soppskålar, ös upp soppan och garnera med basilikablad.