Trattkantarellsoppa med smördegstrianglar

Serverar: 4 portioner

God soppa.

Ingredienser

  • 1 liter färska trattkantareller eller 20 g torkade eller 500 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 dl Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 2 ½ msk Maizena majsstärkelse
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 2 frysta smördegsplattor
  • 2 msk bruna senapsfrön
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Rensa svampen eller blötlägg den ca 30 minuter i varmt vatten om du använder torkad svamp.
    3. Hacka löken och fräs i smör i en kastrull. Lägg i svampen och fräs ytterligare en stund, tills vätskan från svampen har kokat bort. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt koka ca 15 min.
    4. Mixa och tillsätt crème fraiche. Låt soppan koka upp. Rör ut majstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner redningen i soppan. Låt den koka ytterligare några minuter. Låt smördegen tina något. Kavla ut den lite på mjölat bakbord. Skär i trianglar. Strö på senapsfrö och riven ost. Grädda i ca 10 min eller tills smördegstrianglarna fått fin färg. Servera tillsammans med soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben