Trattkantarellsoppa med purjolök

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 300 g trattkantareller
  • 2-3 purjolökar ca 200 g
  • smör till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond (t ex Bongs)
  • 1/2 dl grädde
  • Instruktioner

    Dela kantarellerna i bitar. Strimla purjolökarna. Fräs kantareller och purjolök i smör i en kastrull. Häll på vin, vatten och kycklingfond. Låt soppan koka någon minut. Servera med en klick crème fraiche och ostgratinerade snittar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben