Serverar: 4 portioner
Billigt och gott. Servera med en god sallad eller rivna morötter till.
Koka makaronerna enligt förpackningens anvisning. Skölj den strimlade purjolöken. Fräs purjolöken i matfett i en panna några minuter. Skär skinkan i tärningar. Låt den fräsa med några minuter. Blanda makaronerna med det frästa och häll alltsammans i en lätt smord form. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över. Strö på riven ost. Grädda lådan i ugn i 200 grader, ca 30- 40 minuter.
Enkel och god! Lätt att göra. Sonen åt med god aptit och bara det är ju högsta betyg. Ett recept att återkomma till.
underbar "lättgjord bas" sen kan man slänga i vad som man vill, serveras gärna med lingonsylt tack!
Detta recept har jag gjort många gånger,har exakt detta recept i min samling sedan 1996.En av husmanskostens verkliga klassiker,en mycket god och mättande middagsrätt. TIPS: Skinkan och purjolöken kan bytas ut mot rökt lax och dill.
Gott! Jag ökade dock på både ägg o mjölk. Tack för receptet.
Mycket gott recept! :)
En kanon god "låda" jag är svag för lök så jag hade i en gul lök oxå + 2 burkar Créme Bonjour med taco smak som jag hade i kylen... Super smarrigt blev det!