Makaronilåda med skinka och purjolök

Serverar: 4 portioner

Billigt och gott. Servera med en god sallad eller rivna morötter till.

Ingredienser

  • 4 dl makaroner
  • Salt
  • 1 purjolök
  • 1/2 msk margarin
  • 200 gram rökt skinka
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 dl riven ost, gärna stark
  • Instruktioner

    Koka makaronerna enligt förpackningens anvisning. Skölj den strimlade purjolöken. Fräs purjolöken i matfett i en panna några minuter. Skär skinkan i tärningar. Låt den fräsa med några minuter. Blanda makaronerna med det frästa och häll alltsammans i en lätt smord form. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över. Strö på riven ost. Grädda lådan i ugn i 200 grader, ca 30- 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    lenajeanette 5 augusti 2008

    Enkel och god! Lätt att göra. Sonen åt med god aptit och bara det är ju högsta betyg. Ett recept att återkomma till.

    matdave 7 februari 2009

    underbar "lättgjord bas" sen kan man slänga i vad som man vill, serveras gärna med lingonsylt tack!

    ELVYIREN51 2 mars 2009

    Detta recept har jag gjort många gånger,har exakt detta recept i min samling sedan 1996.En av husmanskostens verkliga klassiker,en mycket god och mättande middagsrätt. TIPS: Skinkan och purjolöken kan bytas ut mot rökt lax och dill.

    MosterA 7 november 2010

    Gott! Jag ökade dock på både ägg o mjölk. Tack för receptet.

    GoldenHeart 30 januari 2011

    Mycket gott recept! :)

    cuddly96 10 juli 2011

    En kanon god "låda" jag är svag för lök så jag hade i en gul lök oxå + 2 burkar Créme Bonjour med taco smak som jag hade i kylen... Super smarrigt blev det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben