Tagliatelle med purjolök, fetaost och scampi eller räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Surfade in på www.vinsprit.se, en fiffig sida som ger recepttips till deras viner och här kommer ett som passar till Moncaro Verdicchio Classico (nr 22424) från Italien för endast 59:- på flaska och 188:- för en dunk

Ingredienser

  • 4 port tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 purjolök, tunnskivad och sköljd
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 300 gram scampi/räkor, skalade
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 200 gram fetaost, smulad
  • Instruktioner

    Koka tagliatellen enligt instruktionerna på paketet. Hetta upp olja i en stekpanna och svetta purjolöken tills den blivit mjuk. Tillsätt lök och rör i 1/2 minut, tillsätt smör och buljong, sjud i 3 minuter och lägg sedan i räkorna. Bräsera i 1-2 minuter till under omrörning, salta och peppra. Vänd i den avrunna pastan och fetaosten. Lägg upp och toppa med lite fetaost och nymalen svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben