Trattkantarellsoppa

Serverar: 4-6 portioner

Glöm inte ädelosten, det är den som gör susen!

Ingredienser

  • 2 l trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 6 msk vetemjöl
  • 1 1/2 l grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 70 g ädelost
  • 1/2 dl vitt vin
  • Salt
  • 1/2-1 tsk Cayennepeppar
  • Instruktioner

    Stek ihop trattkantareller, smör och mjöl, tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra i ca 30-40 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    frucaos 4 oktober 2008

    God soppa. Ser nu att jag glömde cayennepepparn - det ska jag inte göra nästa gång! Tyckte att ädelosten försvann spårlöst, det var lite synd.

    Hallonfreak 30 september 2011

    Supergod soppa!!!! Jag var tveksam när jag läste receptet :) Men slog till i alla fall. Eftersom jag håller igen på kalorierna så bytte jag ut mjölet och grädden till Philadelfia 5 % som jag rörde ner precis innan serveringen. Sen tog jag bara hälften av vattnet. Och körde ett par varv med mixerstaven så jag fick både små bitar och hela svampar. Vi har precis ätit och både maken och jag var lyriska!!!! Tack snälla för superrecept!

    LottaNorling 15 oktober 2012

    Mums!! Kan inte säga annat:)

    Relaterade Artiklar

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben