Trattkantarellsoppa med Roquefort

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 1/2- 3 1/2 dl förvällda trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter buljong
  • 1 m sk tomatpuré
  • 1 msk roquefortost
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk citronsaft
  • persilja
  • Instruktioner

    Fräs matfett i en kastrull. Lägg i svampen, skuren i bitar, och låt den fräsa några minuter. Pudra över mjölet och rör väl. Späd med buljongen, lite i sänder. Smaksätt med tomatpuré och roquefortost. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt grädden och citronsaften. Smaka av och strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben